Три титли за Добрич и една за Каварна на международния турнир на кортовете на ТК “Добруджа”

В Южна Добруджа остават и четирите титли от международния турнир от най-голямата румънска верига за професионалисти и аматьори „Tenispartener“, който се проведе от петък до неделя в Добрич. Участваха състезатели от Добрич, Каварна, София, Варна, Белене, Смолян, Констанца и Букурещ, разделени в три нива – пето, шесто и седмо, съобразно играта си, независимо от пол и възраст.

На финала на ниво 5 Красимир Недялков от Добрич победи Емил Илиев от Варна с 6:4, 6:1. За Красимир Недялков това бе трети финал от трите турнира от веригата „Tenispartener“, проведени в Добрич през последната година и негова втора титла.

В мача за първото място на ниво 6 Иван Драгоев от Каварна победи Йордан Желев от Добрич с 2:0 сета – 6:3, 6:3.

На финала при най-добрите Виктор Дойчев надделя над Денчо Денчев с 6:4, 6:1. За Виктор това е втора титла от „Tenispartener“, като през миналата година той спечели първото място на шесто ниво, а сега триумфира на седмо.

В рамките на състезанието имаше и турнир на двойки на седмо ниво. До решителния мач достигнаха два тандема от Добрич, като по-опитният – Юри Дойчев/Радослав Петков, победи Томислав Пеев/Георги Стоев със 7:6, 6:1.

В началото на август и в началото на октомври на кортовете на тенис клуб “Добруджа” в ЖК Дружба ще се проведат още два кръга от веригата „Tenispartener“.

Scroll to Top