ТЕНИС: Домакините обраха медалите на турнира в Добрич

Много силно се представиха домакините от Добрич на турнира на кортовете на тенис клуб „Добруджа“, който бе част от веригата „Арена Тенис“.

Снимки: Арена Тенис

„Dobrich Spring Cup“ се проведе в три двойкови формата – мъже, жени и смесени двойки. Участваха тенисисти от Добрич, Варна, Каварна, Търговище, София и Правец.

При мъжете Юри Дойчев – председател на Управителния съвет и главен треньор на тенис клуб „Добруджа“, и неговият по-голям син Виктор Дойчев победиха на финала Мартин Николов и Иво Кръстев от София. Двата тандема се срещнаха и в груповата фаза, като тогава победиха столичани, но добричлии взеха реванш и спечелиха битката за първото място с 6:3 гейма.

Най-голяма драма предложи финалът на смесени двойки. Павлина Господинова и Йордан Желев от Добрич изпуснаха мачбол при 5:4 гейма и 40:30 в тяхна полза срещу Юри Дойчев и неговата 15-годишна възпитаничка от Балчик Грациела Кулишева. Не повече от 5 сантиметра в аут разделиха Павлина Господинова и Йордан Желев от титлата при това разиграване, но след него последва обрат до 7:5 гейма. По този начин Юри Дойчев увеличи преднината си на върха в годишната ранглиста на „Арена Тенис“ пред втория Йордан Желев. Грациела Кулишева пък вдигна шампионската купа още в дебютното си състезание.

Павлина Господинова не успя да спечели първото място на смесени двойки, но триумфира при жените. В тандем с Цветелина Гочкова от Варна, която се е подготвяла при треньора Юри Дойчев, те победиха Елена Пенева и Елизабет Щерева от Каварна с 9:3 гейма.

Турнирът в Добрич премина при много добра организация и отлично подготвени кортове и ще стане традиционен в календара на „Арена Тенис“.

Димитър Узунов

Scroll to Top