С два атрактивни турнира в Добрич открива сезона Тенис клуб „Добруджа“

Тенис клуб „Добруджа“ ще открие сезона с два атрактивни турнира на своите кортове през април. Първо ще се проведе турнир по двойки мъже, жени и смесени, а след това в Добрич и Каварна ще дебютира нов за България отборен формат. Това съобщи за медийна група „Добруджа“ Юри Дойчев – председател на Управителния съвет и главен треньор на тенис клуб „Добруджа“

Първият турнир ще се проведе на 10 и 11 април. Той е част от една от големите вериги за аматьори в България – „Арена Тенис“. Турнирът на кортовете в ЖК „Дружба“ ще включва три схеми на двойки – мъже, жени и смесени двойки. Вече е ясно, че ТК „Добруджа“ ще има свои представители във всяка от тях – Юри Дойчев и неговият по-голям син Виктор Дойчев при мъжете, Грациела Кулишева и Полин Кондова при жените, Йордан Желев и Павлина Господинова при смесените двойки.

Две седмици след това, на 24 и 25 април, тенис клуб „Добруджа“ и тенис клуб „Каварна“ ще бъдат домакини на отборен турнир за любители – напълно нов за България формат. В нашата област ще се проведе първият от четирите кръга на новата верига, която дебютира през тази година. Всеки мач ще се състои от 3 срещи – две на сингъл и една на двойки. Отборите могат да бъдат съставени от двама до четирима състезатели. Предвидени са общо 4 такива турнира за годината в четирите зони на България и заключителен кръг с участието на най-добрите, на който победителите ще спечелят големи награди, свързани с участие в чужбина или посещение на голям тенис турнир.

В момента кортовете на тенис клуб „Добруджа“ се подготвят за подновяването на тренировъчната дейност на 1 април. Ръководството му предвижда те да приемат множество турнири през тази година. Договорено е в Добрич да се проведат три кръга от най-голямата румънска тенис верига за професионалисти и аматьори „Tenispartener“ – през юни, август и септември. От края на миналата година „Добруджа“ е пълноправен член на федерацията и състезателите, трениращи в клуба, ще дебютират в състезанията от календара на БФТ.

Най-важното състезание за годината за 50-годишния Юри Дойчев ще бъде през септември в Хърватска – световното първенство за ветерани над 45 години. Той ще представя България за пети път на такъв форум. Юри Дойчев е играл и на европейски първенства за ветерани, на които е достигнал до общо 4 финала – два на сингъл и два на двойки.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Scroll to Top