Софийски тандем спечели отборната титла след битка до последната точка срещу добричлии

По най-драматичния начин бе определен шампионът на заключителния турнир от първата за България отборна верига състезания за любители. На Мастърса на кортовете на тенис клуб „Добруджа“ в двора на Нарочно читалище „Добрич 2017“ през почивните дни участваха 9 отбора от София, Пловдив, Варна, Ямбол, Бургас, Каварна и Добрич – най-добрите от трите турнира за годината.

Тимовете бяха разделени в 3 групи, като победителите в тях оформиха финална тройка, в която отново се играеше всеки срещу всеки.

На старта на битките за титлата добричкият отбор MTV (от първите букви на тенисистите – Михаил Йовев, Томислав Пеев и Виктор Дойчев) победи „Спартан“ (Ямбол) с 2:1. След това и софийският „Блек сокс“ надигра „Спартан“ със същия резултат. Така последният мач в групата бе пряк сблъсък за първото място. След разменени победи на сингъл, шампионът бе определен в срещата на двойки. Интригата се запази буквално до последната точка и след 6:6 гейма, се стигна до тайбрек, в който столичани измъкнаха сета с 9:7 точки и така титлата бе за Иван Запрянов и Радослав Николов.

Сред участниците бе и Данаил Данаилов – един от директорите на спонсора на турнира „Спиди“, който бе част от добричкия отбор „Двама мъже и половина“, заел шестото място в крайното класиране. Другият отбор от Добрич – „Тигрите“, показа много силна игра в групата за разпределяне на местата от седмо до девето, като завърши начело в нея. „Диаматикс“ (Каварна) пък завърши на петото място.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

Scroll to Top