Първият за България отборен турнир по тенис се провежда в Добрич и Каварна

Първият за България отборен турнир по тенис за любители се провежда днес и утре в Добрич и Каварна. Тенис клуб „Добруджа“ и тенис клуб „Каварна“ са домакини на първия кръг от новосъздадената верига, която предлага уникален за страната отборен формат. Участват общо 18 тима, разделени в 6 групи по 3.

Нашата област, освен от тимове от Добрич и Каварна, е представена и от състав от Шабла. В състезанието се включиха отбори още от София, Варна, Бургас и Шумен.

Всеки отборен мач се състои от 3 срещи – две на сингъл и една на двойки, като форматът е един стандартен сет. Тимовете са съставени от двама до четирима тенисисти. Условието е в двете срещи по единично да излязат двама различни състезатели, но след това те имат право да играят и в мача на двойки. Турнирът е само за аматьори и в него не се допускат бивши картотекирани състезатели, настоящи студенти по тенис и треньори.

Победителите в шестте групи ще си оспорват купите и медалите в неделя на кортовете на тенис клуб „Добруджа“ в ЖК „Дружба“ в Добрич. Предвидени са мачове и за местата от седмо до 12-о и от 13-о до 18-о, за да имат всички отбори еднакъв брой срещи и в двата дни.

Получава се един страхотен тенис празник, който ще продължи и утре, сподели за медийна група „Добруджа“ Боян Райчев – координатор на турнира от страна на ТК „Каварна“.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Scroll to Top