Призови места за тенис клуб “Добруджа” на турнир в Румъния

Общо 13 състезатели на тенис клуб “Добруджа” участваха в турнира от веригата SPORTYA, CUPA DR. JULIAN COSTEA GOLD, който се проведе от 1 до 4 септември в румънския град Текуч. Добричлии се представиха много силно и достигнаха до призовите места.

В турнира участваха над 70 тенисисти от Румъния и България, разделени в нива 4, 5, 6, 7 и 9, както и на двойки – нива 6 и 7.

След чудесно представяне в ниво 4 Велизара Арнаудова спечели сребърен медал, като на финала отстъпи срещу Ана Попа от Букурещ с резултат 4:6.

В ниво 6 имаше пълна доминация на представителите на ТК “Добруджа” и на финала Петко Димов победи Йордан Желев с 6:0, 6:2.

В ниво 7 Валери Дойчев стана шампион, след победа на финала срещу Даниел Марин (Румъния) с 6:2, 6:4.

Първа титла в ниво 9 спечели Юри Дойчев, след като на финала победи Габриел Ницу (Румъния) с резултат 7:5, 7:6 (7:2). Трето място в това ниво спечели Виктор Дойчев, който бе спрян на 1/2-финала от своя баща Юри.

При двойките в ниво 7 ТК “Добруджа” отново доминира с шампиони Юри Дойчев/Йордан Желев, които победиха на финала добричко-румънския тандем Валери Дойчев/Флавиус Стан с 6:1, 4:6, 10:2.

Димитър Узунов

Scroll to Top