Ден преди края на Седмицата на спорта демонстрация по тенис на корт грабна вниманието на най-малките деца

Ден преди официалното закриване на Седмица на спорта 2023, град Генерал Тошево, се проведе един много интересен демонстративен урок по тенис на корт. Събитието се състоя на спортната площадка в двора на ОУ „Христо Смирненски“, с любезното съдействие на професионалистите от ТК „Добруджа“, Добрич.

Поредната спортна активност от програмата беше уважена от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров и близо 100 деца от I до IV клас на ОУ „Христо Смирненски“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“ в града. Демонстрацията започна с представянето на най-популярните удари в тениса – бекхенд, форхенд, воле и смач. За тази цел четири деца от нашия град, които тренират в ТК „Добруджа“ излязоха на корта под ръководството на главния треньор в клуба Юри Дойчев и Михаил Йовев да покажат правилното изпълнени на ударите. Дея, Ели, Гого и Светльо се справиха отлично, а след тяхното представяне на корта един срещу друг застанаха и техните треньори.

Двамата показаха изпълнение на сервиз, увеличиха силата на ударите при бекхенд и форхенд, пуснаха няколко къси топки за излизания на мрежата за воле и смач и обраха овациите на присъстващите деца. В края на демонстрацията Юри Дойчев и Михаил Йовев направиха няколко игрови разигравания с максимално натоварване, за да могат всички присъстващи да усетят красотата, интензитета и мощта на този динамичен спорт.

В края на демонстрацията треньорите раздадоха 100 топки за тенис на корт на присъстващите деца с пожелания да намерят своя спорт, да започнат да го практикуват и след това никога да не спират да спортуват. А, ако някой е харесал точно тенисът, вратите на ТК „Добруджа“ са винаги отворени за деца от град Генерал Тошево. Интересът към спорта расте постоянно, като доказателство за това е фактът, че в момента в клуба тренират над 40 човека – деца и възрастни от нашия град.

Община
Генерал Тошево

Scroll to Top