ТЕНИС: Бургаски отбор спечели турнира в Добрич и Каварна

Отбор „Звездите“ от Бургас победи на финала варненския „Виница“ и спечели първия за България отборен турнир по тенис за любители, който се проведе през почивните дни на кортовете на тенис клуб „Добруджа“ и тенис клуб „Каварна“. На трето място пък се класира тандемът от София и Варна „Блек сокс“. Заелите призовите места получиха купи, медали и награди от организаторите и спонсорите.

Общо 18 отбора от Добрич, Каварна, Шабла, София, Варна, Бургас и Шумен участваха в първия кръг на новосъздадена отборна тенис лига „Хасково“. Първоначално те бяха разделени в 6 групи по 3 тима, като победителите в неделя се бориха за титлата в Добрич. Всички отбори имаха равен брой срещи, като в Каварна втория ден бяха мачовете за местата от седмо до 12-о, а на кортовете на тенис клуб „Добруджа“ освен първите позиции, бяха разпределени и тези между 13-a и 18-a.

Двата добрички отбора завършиха втори в своите групи и така в неделя играха край морето, като „Добруджа“ (Михаил Йовев, Павлин Петров и Виктор Дойчев) се класира на осмо място, а на 11-о се нареди „Двама мъже и половина“ в състав Павлина Господинова, Йордан Желев, Иван Николов и Диян Жеков.

„Положихме големи усилия кортовете да са на ниво за началото на сезона. Всички участници споделиха, че това са най-добрите кортове, на които са играли тази година“, сподели за медийна група „Добруджа“ Юри Дойчев – президент и главен треньор на тенис клуб „Добруджа“.

Съгласно регламента на лигата, всеки отборен мач се състои от 3 срещи – две на сингъл и една на двойки, като форматът е един стандартен сет. Тимовете са съставени от двама до четирима тенисисти. Условието е в двете срещи по единично да излязат двама различни състезатели, но след това те имат право да играят и в мача на двойки. Турнирът е само за аматьори и в него не се допускат бивши картотекирани състезатели, настоящи студенти по тенис и треньори.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Scroll to Top