С победи на Младен Златанов и Денчо Денчев започна международният тенис турнир в Добрич

С две добрички победи започна международният турнир на кортовете на тенис клуб „Добруджа“. Кръг от най-голямата румънска верига за професионалисти и аматьори „Tenispartener“ ще се проведе в следващите 3 дни в Добрич. Участват състезатели от Добрич, Каварна, София, Варна, Белене, Смолян, Констанца и Букурещ. Те са разделени в три нива – пето, шесто и седмо, съобразно играта си, което гарантира оспорвани мачове независимо от пола и възрастта на тенисистите.

В мач между двама добричлии от седмо ниво Денчо Денчев победи Павлин Петров с 2:0 сета.

В другия откриващ мач на турнира, който бе от пето ниво, бившият футболист на „Добруджа“ Младен Златанов се справи с бившия футболист на „Родопа“ (Смолян) Радослав Сабрутев. Той спечели в два сета – 6:3, 6:2, благодарение на много добра физическа форма и на умело използване на къси топки. След победата Младен Златанов сподели, че е амбициран след като през миналата година спечели второ и трето място в този турнир, сега да достигне до първото.

Планираме поне по едно голямо състезание всеки месец на нашите кортове, за да могат любителите на тениса в Добрич да премерят сили с различни състезатели, заяви в интервю за медийна група „Добруджа“ президентът на тенис клуб „Добруджа“ Юри Дойчев. В началото на август и в началото на октомври в Добрич ще се проведат още два кръга от веригата „Tenispartener“. През септември пък за втори път ще се проведе турнир от отборната тенис лига, която дебютира в Добрич и Каварна през април.

Репортаж на Димитър Узунов и Преслав Димитров

Scroll to Top