Две титли за Добрич на международния турнир на кортовете на „Добруджа“

Общо 45 състезатели участваха в турнир от силвър категория от румънската верига Sportya Salla Estate Cup, който се проведе от петък до неделя на кортовете на тенис клуб „Добруджа“. Включиха се тенисисти от България и Румъния – от Букурещ, Констанца и Мангалия, като всички участници останаха много доволни от условията за игра и организацията на състезанието.

Две от четирите титли на сингъл бяха спечелени от добричлии.

На финала на ниво 5 се срещнаха двама добричлии, като Николай Ганов победи Иван Николов 6:4, 6:0. На ниво 6 първите две места заема тенисисти от Варна, като Емил Жеков спечели финала срещу Атанас Янакиев с 6:3, 6:2. Другата титла за Добрич бе за Михаил Йовев, който на финала на ниво 7 победи Румен Найденов от Варна със 7:5, 6:3.

За първи път тенис клуб „Добруджа“ бе домакин и на мачове от ниво 8. При най-добрите Росен Марков от Бургас победи на финала президента и треньор на ТК „Добруджа“ Юри Дойчев със 7:5, 7:5 след много оспорвана игра, изпълнена с майсторски отигравания и от двамата.

На двойки шампиони станаха Пламен Павлов и Радослав Иванов от Варна, които победиха на финала Павлин Петров и Йордан Желев от Добрич със 6:0, 3:6, 10:7.

От 5 до 7 август тенис клуб “Добруджа” отново ще бъде домакин на турнир от същата верига, който ще е от категория голд.

Димитър Узунов

Scroll to Top